מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

נושאים שלא קשורים בהכרח לסיגריות אלקטרוניות/אידוי
סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 20 אפריל 2016, 19:13

אני חייב להסביר שרוב המתכונים שלי הם הם במקור לכמויות של פי 10 או 50 (שאני מתרגם לכמויות ביתיות), במסות כאלו גדולות מרווח הטעות יותר קל לניהול, אז יש מצב שצריך לשחק קצת עם כמות החומרים...
תרשום לך בצד כל שינוי שאתה עושה ואז תוכל לשחזר אם זה מצליח,
גומי זה כנראה בגלל הגלוטן, הבצק "עבד קשה" (עם כל הקיפולים והלישה)... תנסה לתת לו לנוח יותר זמן לפני האפיה עצמה

סמל אישי של המשתמש
vlada
הודעות: 5550
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 20 אפריל 2016, 20:05

זהו שגם לדעתי זה קשור לקיפולים האלה כנירא לא הבנתי אותך נכון וקצת הגזמתי את זה
בנסיון הבא נהיה יותר חכמים
המון תודה על המתכון וההכונה עמית :thumbup:
e-juice.co.il נוזלים מבית טוב, כי על בריאות לא מתפשרים!
ועכשיו גם הנחה מיוחדת לחברי הפורום על כל הנוזלים באתר
( קוד קופון: ecf.co.il )

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 20 אפריל 2016, 20:13

בכייייף, גם לך, עשית לי חשק לאפות... ;) (נראה לי כבר 3 חודשים לא נגעתי בתנור)

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 6788
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 20 אפריל 2016, 22:12

עשיתם גם לי חשק לנסות להכין באגטים. אולי בשבת שאחרי הפסח אני אשים נפשי בכפי ואת הקמח בקערת הלישה ואעשה נסיון.
אני בד"כ לש ביד. אמנם יש לי מעבד מזון חזק של בוש שיש לו מלוש אבל כמות של 1 ק"ג קמח תהיה גדולה מדי עבורו. אולי אעשה נסיון עם כמות קטנה.

לגבי מתקן השווארמה עדיין אין חדש. הבחורה אמרה שזה יקח כמה ימים, אז אחכה לתחילת השבוע הבא.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill
תמונה

סמל אישי של המשתמש
nightshard
הודעות: 2294
הצטרף: 24 יולי 2013, 19:52

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי nightshard » 20 אפריל 2016, 22:47

תעשה פנסים למעלה כדי שהבגט יפתח יפה.

סמל אישי של המשתמש
vlada
הודעות: 5550
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 20 אפריל 2016, 22:52

בהצלחה לכולם עם הבגטים מצאתי לי זמן יומים לפני פסח לשאול על זה חחח טוב אולי אפשר בגט מקמח מצה :lol:

מאיר לא מזכירים חבל בביתו של תלוי קיצאנהאד אחד הלך בגרושים הראשונים וקיצאנהאד שני הלך בגרושים השניים חחח לא קונה שלישי! לש ביד :lol:
e-juice.co.il נוזלים מבית טוב, כי על בריאות לא מתפשרים!
ועכשיו גם הנחה מיוחדת לחברי הפורום על כל הנוזלים באתר
( קוד קופון: ecf.co.il )

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 20 אפריל 2016, 22:55

חחח... אני מכיר כמה שהיו מוותרים על הילדים בגירושים ולא על ה- KitchenAid...

סמל אישי של המשתמש
vlada
הודעות: 5550
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 20 אפריל 2016, 23:10

חחח לא אני קיבלתי את החוט מאריך אהה והילד הלך עם אבא הפעם
e-juice.co.il נוזלים מבית טוב, כי על בריאות לא מתפשרים!
ועכשיו גם הנחה מיוחדת לחברי הפורום על כל הנוזלים באתר
( קוד קופון: ecf.co.il )

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 6788
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 21 אפריל 2016, 11:00

חיפוש קצר בגוגל מעלה לא מעט מתכונים לבאגטים, ויש ביניהם הבדלים. השאלה היא אם בשורה התחתונה, התוצר הסופי אמור לצאת קרוב מאוד לבאגט שאנחנו מכירים פה בארץ או שהוא לא ממש קרוב.
ברוב המתכונים שיצא לי לעיין בהם, יש הוראה להוספת כלי עם מים בתחתית התנור. לא לרסס מים בשלב כזה או אחר. אלא ייצור קבוע של אדים.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 6788
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 22 מאי 2016, 11:21

סוף טוב, הכל טוב.
לאחר שהתברר לי שב"קונים פלוס" לא יוכלו לספק את המתקן שהבטיחו שיוכלו לספק, הצטערתי מאוד בגלל ההבטחה שהבטחתי לביתי ובצר לי, פניתי לאפיקים אחרים.

מודעה בפשפשוק בפייסבוק צדה את עיני
ad.jpg
יצרתי קשר עם מפרסמת המודעה וקבענו שאגיע אליה ביום שישי האחרון שבו בכל מקרה הייתי בקירבת מקום מגוריה.
ביום שישי, הגעתי עם הילדה לבית המשפחה הנחמדה שפרסמו את המודעה ובדקתי שהמכשיר תקין ועובד כמו שצריך.
לילדה לא סיפרתי כלום לפני כן, זו היתה הפתעה עבורה.
המכשיר אכן תקין לחלוטין וכמוצהר, רוב החלקים היו עדיים סגורים בשקית המקורית ולא נעשה בהם שימוש.

200 ש"ח (חצי ממחיר המתקן שהזמנתי מהאינטרנט) החליפו ידיים ואחרי זמן לא רב, המכשיר כבר נח אחר כבוד על השיש בביתי
1.jpg
בשר שהועבר למקרר מהמקפיא יום קודם נשלף החוצה להמשך הפשרה, לאחר מכן תובל ונתתי לו לנוח עם התיבול לספיגת הטעם. הבשר היה שילוב של שווארמה הודו נקבה, בשר בקר ושומן כבש
2.jpg
לתיבול השתמשתי בבצלים ושום שרוסקו במעבד מזון. להם הוספתי פלפל אדום, קצת כורכום, קצת כמון, טיפה'לה קינמון, פלפל שחור וזהו.

לאחר מכן הכנתי את השיפוד
3.jpg
יודע שלא יצא הכי יפה, אבל היי, זו פעם ראשונה והייתי בלחץ של זמן.


הרכבתי את השיפוד במתקן והפעלתי. כך זה נראה קצת לאחר ההפעלה
4.jpg
כך זה נראה קצת אחרי ההפעלה
5.jpg
כך זה נראה לפני שהתחלתי לפרוס ממנו את הבשר
6.jpg

האמת היא שאני נמנה דווקא על אלה שממעטים לאכול בשר אבל עדיין יש לי חולשה לשווארמות.יש לציין שבמהלך ההכנה, הבית התמלא בניחוחות משכרים של דוכן שווארמה והילדה מאוד התלהבה ללכת כל כמה דקות ולראות את השווארמה מסתובבת על צירה. כל תהליך ההכנה והצלייה הוא בהחלט חוויה מהנה. הציפייה לבשר שיהיה מוכן כשהריח גורם לך להזיל ריר, רק מוסיפה לחוויה.

והטעם? השווארמה יצאה פשוט נ ה ד ר ת!!! טעימה בטירוף ונאכלה במהירות. הייתי מצלם לכם אבל הידיים שלי נטפו טחינה והייתי רעב.

תודה לכולם על המידע וההמלצות.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill
תמונה

פרסם תגובה