מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

נושאים שלא קשורים בהכרח לסיגריות אלקטרוניות/אידוי
vlada
הודעות: 5744
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 18 אפריל 2016, 13:20

זהו שגם לי זה נישמע תמוהה ומוזר מה הקשר לרסס מים על בצק והקריספיות של הקרום ??? אבל ניסיתי וזה ממש עובד :eh:
אגב בצקים יש למשהו מתכון טוב לבגט? משהו שמתקרב לרמה של בונג'ור וכאלה ?

לא מלכלך על קוואס אהבתי את זה בילדות (כנירא כי לא היה משהו יותר טוב בסביבה ) היום אפילו הריח שלו מגעיל אותי

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 18 אפריל 2016, 14:18

vlada כתב:יש למשהו מתכון טוב לבגט?
כמויות לשלושה בגטים:
7-8 גר' שמרים יבשים (תלוי כמה זמן השקית פתוחה),
270ml מים פושרים***,
כף סוכר,
450 קמח לחם,
2 כפיות מלח,
לערבב שמרים מים וסוכר בקערה גדולה, לנפוח ולערבב בניפרד את הקמח עם המלח, להוסיף חצי מהקמח לקערה עם השמרים, ללוש היטב לכסות ולהשאיר לתפיחה ראשונית (המסה צריכה להכפיל את עצמה), להוסיף את שארית הקמח וללוש עד שנפרד מהקערה (כ- 5 דקות אם זה במיקסר עם וו לישה, ידנית כ- 10 דקות), מומלץ להתפיח פעמיים לפחות,
לחלק ל- 3, כל חלק לרדד ולקפל על עצמו מהפינות פנימה ולחזור על זה 3-4 פעמים (תצטרך לתת לבצק לנוח בין קיפולים כדי שהגלוטן ישתחרר טיפה), בסיום לרדד לאליפסה ולגלגל מהצד לנקניק ארוך,
להניח בתבנית עם נייר אפיה (או שימון קל וקימוח) ולהשאיר מכוסה להתפחה עד שמכפיל את עצמו, בנתיים לחמם תנור ל- 200c (אם עם טורבו אז 180c)
אפיה כ- 20 דקות, במהלך ה- 5 דקות הראשונות לרסס פנימה מים

(***אם אתה רוצה שזה ישאר טרי קצת יותר זמן ולהוסיף קצת טעם אפשר להוסיף קצת שמן זית על חשבון המים, אבל את השמן תצטרך לערבב אם הקמח והמלח בקערה הנפרדת ולפורר טוב את כל הגושים עד שיצא לך קמח כבד ואחיד)

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 7136
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 18 אפריל 2016, 15:14

vlada כתב:... אגב בצקים יש למשהו מתכון טוב לבגט? משהו שמתקרב לרמה של בונג'ור וכאלה ?
נראה לי שמתכון של בונז'ור עצמם יהיה הכי קרוב לבאגט שלהם:


שים לב שהם משתמשים במתכון הזה בפוליש שהוא סוג של סטרטר שמכינים עם שמרים


נראה לי שאחרי פסח אנסה גם אני את המתכון הזה.
תעדכן איך יצא לך.


לגבי מתקן השווארמה,
קיבלתי צלצול מהם. הבחורה הנחמדה שדיברה איתי אמרה שהיא מנסה לברר אם תשיג לי את המתקן הרצוי ותוכל לארגן לי החלפה.
כמו שכתבתי קודם, הכל הולך אצלם מאוד לאט.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill

נא לא לשלוח אלי שאלות פרטיות בנושא האידוי. מקומן של שאלות אלה הוא בדיונים
תמונה

vlada
הודעות: 5744
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 18 אפריל 2016, 23:45

עמית תודה רבה נירא מתכון מעניין אף פעם לא ניסיתי להכין בצק ככה בהחלט אנסה את זה
לא הבנתי את העניין עם שקית השמרים הפתוחה אני שומר את השמרים היבשים אחרי הפתיחה בשקית מקופלת ומוחזקת עם אטבי כביסה :D במקפיא ככה זה מחזיק לי בין חצי שנה לשנה

מאיר את המתכון הזה של בונג'ור ניסיתי בעבר לא יצא מזה שום דבר שמזכיר בגט לצערי אבל אולי חסר שם הרבה פרטים שאולי מובנים מאלו למי שמתעסק עם זה יותר ממני ועשיתי משהו לא בסדר לא יודע
אגב בהצלחה עם המיתקן מקווה שיסדרו לו את ההחלפה מהר

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 7136
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 19 אפריל 2016, 00:18

תודה,
חזרה אלי הבחורה משם היום אחה"צ. התנצלה והבטיחה שעכשיו הוזמן עבורי הדגם הנכון. הם ישלחו אלי שליח כשהוא יגיע שיביא את המכשיר הנכון ויקח איתו את המכשיר הלא נכון שנשלח אלי. כמובן שזה יקח כמה ימים לפחות.

מקווה שבשבוע הבא הסאגה תגיע לסיומה ואני אפתיע את הילדה שלי בשווארמה.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill

נא לא לשלוח אלי שאלות פרטיות בנושא האידוי. מקומן של שאלות אלה הוא בדיונים
תמונה

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 19 אפריל 2016, 08:26

שמרים יבשים נשארים במצב רדום כל עוד הם יבשים, מרגע שהאריזה נפתחת הם מתחילים לספוח לחות ומאבדים מהיכולת שלהם בהדרגה, אז שמרים יבשים שהשקית שלהם פתוחה הרבה זמן עלולים לתפקד פחות טוב, ואז צריך לשים קצת יותר...
שמרים שנשמרים בפריזר צוברים יותר לחות כי ברגע פתיחת האריזה להוציא ממנה שמרים מתעבה בפנים לחות במהירות,
בד"כ אני לא מרגיש הבדל, אבל כבר היו לי הפתעות

vlada
הודעות: 5744
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 19 אפריל 2016, 17:39

טוב ניסיתי את המתכון חחח ים עבודה עם הקיפולים האלה אבל בסדר לא סוף העולם
יצא נחמד מאוד משום מה תפח לי קצת יותר מידי למרות שממש נצמדתי למתכון והשמרים שלי פתוחים כבר כמה וכמה חודשים טובים
התוצאה יותר דומה ללחם מאשר לבגט' מבחינת הטעם והמרקם והקליפה יצא לא קריספית לגמרה אפילו קצת כמו גומי לדעתי היה עדיף להמשיך בשיטה שעשיתי עד עכשיו ולשפריץ מים בשליש האחרון לאפיה ולא ב5 דקות הראשונות
סה"כ זה נחמד
תמונה

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 20 אפריל 2016, 00:18

נראה לי יש לך שמרים מפוקושימה... :lol:
תשמע... תראה... אם הטעם בסדר, תנסה לעשות אותם יותר דקים (תחלק ל5 או 6 חתיכות) ותאפה בשיטה שלך...
אני השתמשתי בתנור אבן, והבגטים היו יותר לאורך מאשר לרוחב, לא לקחתי בחשבון תנור בייתי :problem:

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 7136
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 20 אפריל 2016, 10:33

זה נראה ממש טוב ולדה. אני בטוח שתוכל להגיע לתוצאות טובות יותר בפעם הבאה. עכשיו כשאני חושב על מתקן השווארמה שאני מקווה שיגיע (הנכון). אני חושב שאני צריך לנסות להכין פיתות בתנור ולהפסיק להכין פיתות תימניות בסיר החשמלי שלי. הן לא מתאימות לשווארמה.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill

נא לא לשלוח אלי שאלות פרטיות בנושא האידוי. מקומן של שאלות אלה הוא בדיונים
תמונה

vlada
הודעות: 5744
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 20 אפריל 2016, 18:30

amitkey9 כתב:נראה לי יש לך שמרים מפוקושימה... :lol:
לדעתי מרוב שהשמרים ישנים לפחות חצי שנה פתוחים במקפאי הם כבר הפכו למחמוצת וגבלל שאני לא מאכיל הם נהיו קניבלים ורעבים :twisted:

הטעם די בסדר לא כמו הבגט שאני אוהב הקנוי אבל אפשר לחיות עם זה הבעיה זה במרכם שהוא יצא לי גומי מידי
לצערי אין לי הרבה הבנה או ידע בבצקים להבין מה מכל מה שעשיתי גרם לזה אבל אני ימשיך לנסות לאלתר על המתכון הזה אולי עם סוג קמח אחר ונירא אולי בסוף יהיה לי בגט :D

מאיר בהצלחה עם הפיתות אני בטוח שתגיע לתוצעות טובות
מה עם המתכן שווארמה יש חדש ?

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים