מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

נושאים שלא קשורים בהכרח לסיגריות אלקטרוניות/אידוי
סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 14 אפריל 2016, 16:28

אווווו... אז אתה רציני, בת כמה המחמצת שלך...? מה היה הסטרטר...? או שהתחלת עם שמרים רגילים...?

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 7136
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 17 אפריל 2016, 00:45

המחמצת שלי בת שנה. התחלתי אותה ע"י ערבוב קמח ומים רגילים (אך מסוננים בבריטה) בלבד.
למעשה, התחלתי אותה לא מעט פעמים קודם לכן אך בכל פעם שגיליתי עליה כתמים אפורים חשדתי שמדובר בעובש והשלכתי אותה בצער לפח. לקח כמה וכמה נסיונות "כושלים" (שבעצם הצליחו, אך לא ידעתי) לפני שלמדתי שהכתמים האפורים הם נורמליים ואינם מעידים על קלקול אל רק על כך שהגיע הזמן להאכיל את המחמצת.
בקרוב מאוד היא תכנס להקפאה של שבוע (פסח) ותעבור החייאה לאחריו.

גורי מחמצת שנתתי לקולגות לעבודה (אני מפיץ את הבשורה גם בתחום הקולינארי) שגשגו והניבו לחמים רבים.
אם אתה רוצה גור מחמצת, אתה מוזמן לבקר ולקבל גור בריא וחסון איתו תוכל לאפות לחמים הרבה יותר בריאים מאלה עם השמרים.

עדכון לגבי מתקן השווארמה:
בצהרי יום חמישי התבשרתי במסרון כי דבר דואר מחכה לי בסניף הדואר.
בערב, כשהגעתי לסניף הדואר, שמחתי לגלות שמדובר במתקן השווארמה.

שמח וטוב לב הכנסתי את מתקן השווארמה לרכב ולקחתי אותו הביתה כשאני כבר מדמיין את הילדה שלי ואותי מכינים שווארמה למחרת יחד בשמחה וששון.

כשפתחתי את החבילה בבית, התאכזבתי קשות.
על אף שווידאתי מול הנציגה של קונים פלוס בטלפון שמדובר במתקן השווארמה שבתמונה (היא אף הקריאה לי את הנתונים מהדף שלהם עצמם ובדקה מול המחסן שאפשר להזמין). בחבילה שקיבלתי היה מתקן בשם FIX
תמונה

מכיוון שמשרדי החברה היו סגורים ובשישי הם לא עובדים, אתקשר אליהם מחר להתלונן.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill

נא לא לשלוח אלי שאלות פרטיות בנושא האידוי. מקומן של שאלות אלה הוא בדיונים
תמונה

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 17 אפריל 2016, 11:54

המחמצת שלי הייתה מחמצת ענבים, היא הייתה בת שנה וחצי כש"הורשתי" אותה להורים שלי לפני 17 שנים כשעזבתי את תחום הקונדטוריה, משם היא השריצה צאצאים לרוב, אולי הגיע הזמן להתחיל מחדש...
לגבי המתקן שווארמה, היו לי הזדמנויות לקנות את הדגם שקיבלת, ובמחיר מצחיק (היו מבצעים של 170 ש"ח) אבל רציתי מתקן עם סגירה, מקווה שיחליפו לך אותו

vlada
הודעות: 5744
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 17 אפריל 2016, 18:47

מה הקטע עם המחצוצת הזו ? (לא ידעתי שיש גם מענבים, למה?)
אני יודע שאבותינו השתמשו במחמוצת כי לא היה להם שמרים זמינים לרוב אבל בימינו כשיש שמרים יבשים למה בכלל לתרוח על הגידול וההאכלה של מחמוצת ?
משהו יכול להסביר את האיתרונות שלה על פני בצק שמרים רגיל ?

סמל אישי של המשתמש
nightshard
הודעות: 2283
הצטרף: 24 יולי 2013, 19:52

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי nightshard » 17 אפריל 2016, 20:01

בענבים או בצימוקים יש יופי של שמרי בר שהולכים טוב במחמצת.

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 17 אפריל 2016, 20:49

vlada כתב:מה הקטע עם המחצוצת הזו?
אני עצלן אז אין לי כוח להקליד... זה ההסבר הכי קרוב למה שאני למדתי על מחמצת...
ובתכלס, הייתי משתמש בזה כי זה מריח יותר טוב ויותר טעים לי, התפיחה יותר עמידה וממשיכה גם במהלך האפיה והקרום של הלחם יוצא לי יותר "קריספי"...
אני צריך להפסיק להתעצלן והתחיל שוב להשתמש...

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 7136
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 17 אפריל 2016, 21:52

אפשר לראות את המחמצת כסוג של חממה לגידול חיידקים טובים (פרוביוטיקה).
מכינים אותה מתערובת של קמח ומים בכלי סגור (אך לא אטום, כדי לאפשר מעבר אוויר) והתערובת הזו משמשת מצע לשמרי בר וחיידקים שנמצאים באוויר להתנחל בו, לאכול ממנו ולהתרבות. שמרי הבר מעודדים התפתחות חיידקים פרוביוטיים שנמצאים (לקטובקטילוסים למיניהם) וכך מתפתחת מושבה של חיידקים ידידותיים על מצע הקמח והמים ומתחילה להתרבות.

בעוד מחמצת היא מושבת חיידקים טובים, שמרים הם מושבה של פטריות. חיידקים טובים יסייעו לאיזון פלורת המעיים ועוד בעוד שמרים יעודדו התפתחות פטריות, קנדידה ושאר מרעין בישין.

לחם שנאפה עם מחמצת הוא טוב וקל יותר לעיכול (ובכלל), מחזיק מעמד יותר זמן ופשוט בריא יותר.
השימוש בענבים\צימוקים (אפשר גם קליפות פירות אחרים) הוא כי כמו שנכתב למעלה, על קליפת הפרי נוצרות מושבות של שמרי בר.
הוספת מים שהושרו בהם קליפות פרי לתערובת המים והקמח, מזרזת את התפתחות החיידקים.

בעיקרון, כל מאפה שאפשר להכין עם שמרים, אפשר להכין גם עם מחמצת. רק שזמני ההתפחה מתארכים פי 4-6 בהתאם לחוזק המחמצת, סוג הקמח, טמפרטורת ההתפחה וכולי.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill

נא לא לשלוח אלי שאלות פרטיות בנושא האידוי. מקומן של שאלות אלה הוא בדיונים
תמונה

vlada
הודעות: 5744
הצטרף: 01 דצמבר 2012, 13:20
יצירת קשר:

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי vlada » 17 אפריל 2016, 22:14

נחמד אבל זה לא בשבילי
יש מין סוג של בירה מתוקה /לתת אצל הרוסים בשם "קווס" מכינים אותה משאריות של לחם רוסי שחור וכמויות של המחמוצת הזות אולי יותר קל פשות לקנות בקבוק של הקווס הזה בטיב טעם כמקור לחידקים טובים ממחמוצת למרות שאני אישית ממש ממש לא מתחבר לטעם הזה ובאותה מידה גם לא ללחמים חמוצים

אני דוקה לאחרונה גיליתי קמח מדהים של שטיבל שמשווק ע"י סוגת ברמת טחינה 15 משתמש בו עם שמרים יבשים לפיצות פוקצות וכאלה התוצעות מדהימות אני מאוד מרוצה נישאר רק להסיג אבן לתנור ובכלל יהיה פה שמח :lol:

אגב עמית תריק שקיבלתי מידידה שפעם החזיקה דוכן מאפים לקבל קליפה פריכה מאוד מרססים מים על המאפים בזמן תהליך האפיה פעם אחת בשליש האחרון של האפיה ממש עם שפריצר ידני ישירות לתוך התנור ;)

מאיר מה עם השווארמה יש התקדמות מהספק ? אני כבר בניתי עלך מה קורה עם זה

סמל אישי של המשתמש
Platinum
הודעות: 7136
הצטרף: 30 אוגוסט 2012, 09:05

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי Platinum » 18 אפריל 2016, 11:12

לחמי מחמצת לא חייבים להיות חמוצים. החמיצות תלויה מאוד באיזה קמח\ים מאכילים את המחמצת.
לצערי, ההתנהלות של "קונים פלוס" איטית להחריד (אולי הם סיניים?) והפניות אליהם נענות לאחר יום אחד.

כרגע הבחורה (הנחמדה דווקא, למרות האיטיות) ענתה לי במייל שהיא בודקת את הנוזא ומטפלת בו. אני מצידי הצהרתי כבר אתמול על רצוני וכוונתי להחזיר את המתקן שנשלח אלי בשל אי התאמתו להזמנה. זה מן הסתם יקח קצת זמן אבל אני לא דואג.

בסוף יהיה מתקן שווארמה, הבטחתי לילדה שלי ואני מתכוון לקיים את ההבטחה שלי. גם אם זה אומר להזמין ישירות מאליאקספרס ולשלם הובלה קצת יותר יקרה. לא אאכזב גם אותך ולדה ואתה תקבל הזמנת VIP :thumbup:
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill

נא לא לשלוח אלי שאלות פרטיות בנושא האידוי. מקומן של שאלות אלה הוא בדיונים
תמונה

סמל אישי של המשתמש
amitkey9
הודעות: 662
הצטרף: 09 דצמבר 2014, 13:51

Re: מתקן שווארמה ביתי, שווה? כדאי?

הודעה על ידי amitkey9 » 18 אפריל 2016, 11:37

vlada כתב:תריק שקיבלתי מידידה שפעם החזיקה דוכן מאפים לקבל קליפה פריכה מאוד מרססים מים על המאפים בזמן תהליך האפיה פעם אחת בשליש האחרון של האפיה ממש עם שפריצר ידני ישירות לתוך התנור
חחח... מכיר, בסיום הלימודים עשיתי סטאז' לחמים "מיוחדים" אצל ירון קסטנבאום וסטאז' אפיית לחמים במאפיה של דן אילת, גם עשו לנו סדנה עם ארז קומרובסקי...
הם כולם מדברים על טכניקות אפיה, סוגי קמחים, טמפ' מים, מחמצת ועניינים... ואז בקריצה "ולאלה מכם שאין תנור אפיה מסחרי... תרססו", ואנחנו עם פרצוף :eh: "חחח... למי אין תנור אפיה מסחרי (בבית), כאילו..." :lolno:

אההה... ואל תלכלך על קוואס... יהיו לך בעיות עם הבת שלי...!

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים